Skip to content
angela gheorghiu

Angela Gheorghiu a înregistrat patru melodii românești alături de Royal Philharmonic Orchestra

foto: Antwerp Symphony Orchestra & Jesse Willems

Soprana Angela Gheorghiu a înregistrat patru melodii româneşti celebre, alături de Royal Philharmonic Orchestra, dirijată de Gavin Greenaway, compozitor şi pianist distins cu premiul Emmy, informează Agerpres.

Piesele “Sanie cu zurgălăi”, “Barca pe valuri”, “Ionel, Ionelule” şi “Mai spune-mi că nu m-ai uitat” sunt reorchestrate.

“Ideea de a înregistra aceste piese mi-a venit natural, pentru că am ascultat mereu diferite stiluri de muzică – pop, jazz, muzică populară sau rock – şi m-a încântat să le explorez. Toate cele patru piese sunt foarte cunoscute în România şi le ascult de când eram copil”, a declarat Angela Gheorghiu.

“Sanie cu zurgălăi” a fost interpretată și de Edith Piaf, sub denumirea “Johnny, tu n’es pas un ange”, iar peste hotare aduce mai mult a jazz, spre deosebire de variantă populară din România.

“Barca pe valuri”, vals compus de compozitorul român Iosif Ion Ivanovici, se numea iniţial “Valurile Dunării”.

“Ionel, Ionelule”, compus de George Sbârcea, este un cântec interpretat în toate formele muzicale în România.

“Mai spune-mi că nu m-ai uitat” este compus de Gherase Dendrino, pe versuri de Puiu Maximilian, ambii creatori fiind bine cunoscuţi în România. Inspiraţia Angelei Gheorghiu în alegerea acestui cântec special a venit de la interpretarea Doinei Badea, transmite Agerpres.

“Toate aceste piese sunt doar primele pe care le-am înregistrat alături de Royal Philharmonic Orchestra şi Gavin Greenaway, la Air Studio din iubita mea metropolă britanică, Londra.

România are o bogăţie melodică şi ritmică uimitoare şi de aceea am considerat întotdeauna că trebuie să promovez muzica românească în întreaga lume.

Fiind cântăreaţă de operă, a trebuit să găsesc o formulă stilistică şi muzicală cât mai potrivită pentru vocea mea, aşa că am ales un stil jazzy pentru aceste piese.”, a precizat Angela Gheorghiu.

“Sanie cu zurgălăi” a fost orchestrată de Jorge Calandrelli, “Mai spune-mi că nu m-ai uitat” – de Oscar Castro Neves, “Barca pe valuri” şi “Ionel, Ionelule” – de Chris Boardman.

“În cariera mea am încercat să demonstrez că orice stil de muzică are o calitate extraordinară dacă muzica este bine făcută şi că muzicienii clasici se pot apropia şi pot interpreta muzică pop, jazz sau rock.

Aceste înregistrări sunt doar un început, în dorinţa mea de a oferi publicului mai multe momente de vis, o stare de bine, uneori puţină melancolie, dar mai ales optimism şi bucurie în aceste vremuri tulburi, în care avem nevoie de muzică bună.

Voi continua căutările mele în vastul repertoriu românesc şi internaţional pe care încă nu l-am explorat vocal. Sper că bucuria mea vă va molipsi pe toţi, pentru că avem nevoie de muzică, avem nevoie de artă în viaţa noastră”, a mai spus Angela Gheorghiu.

Soprana Angela Gheorghiu este unul dintre cei mai cunoscuți artiști români peste hotare, ea fiind invitată să cânte pe cele mai mari scene ale lumii.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *