Artan si Byron

“Am făcut parte din marea de puști veniți la magazinul Muzica să ia autografe de la Timpuri Noi” – Dan Byron și povestea din spatele albumului “Perfect”

“Timpuri Noi a fost una din trupele românești pe care le-am ascultat cel mai mult în anii ’90. N-am numărat concertele la care am fost, dar au fost multe.”

Așa își începe Dan Byron, solistul trupei byron, povestirea despre cum s-a născut albumul Perfect. Zilele acestea se împlinesc 10 ani de la lansarea lui iar byron va susține un concert aniversar pe 17 februarie.

Muzicianul scrie pe blogul său despre pasiunea pe care o avea pentru muzica celor de la Timpuri Noi și despre dorința sa de a cânta la flaut refrenul melodiei Perfect.

“Am ales Perfect pentru albumul nostru pentru că nu făcea parte din categoria aia dedicată strict puștilor (ca Luca, Vecina și altele ca ele), pentru că era singura metodă prin care puteam să includ și Partizanul fără să trebuiască să aleg două piese cântate de același vocalist și pentru că toată viața mi-am dorit să aud tema instrumentală de la refren cântată pe flaut” – Dan Byron

Perfect este o piesă apărută prima dată pe albumul Timpuri Noi al trupei cu același nume, în 1992. Cei care au crescut cu muzica rock a anilor 90 aveau cu siguranță în casă celebra casetă pe coperta căreia era o poză cu un copil, imaginea albumului Timpuri noi.

Coperta albumului Timpuri Noi, 1992

“Țin minte că în ’95, când au lansat De regiune superior, am făcut parte din marea de puștani veniți la magazinul Muzica să ia autografe (toate lansările din vremea aia se făceau în timpul zilei la magazinul Muzica), iar haosul a fost atât de mare încât s-au văzut nevoiți să mute evenimentul în fața bisericii Kretzulescu. Erau foarte populari printre cei din generația mea.” – Dan Byron

Piesa Perfect a fost apoi reinterpretată de trupa Partizan, pe albumul Am cu ce, din 2002.

Iar în 2011 a dat titlul albumului byron. În 2013, Dan Byron și Artan, solistul Timpuri Noi și Partizan, au urcat pe aceeași scenă pentru a aniversa 2 ani de la lansarea albumului Perfect.

La 10 ani de la lansare, pe 17 februarie 2021, trupa byron va cânta albumul Perfect în întregime, în cadrul unui concert online. Evenimentul va fi transmis în direct AICI, începând cu ora 20.00 (ora României) și va putea fi vizionat în toate colțurile lumii.

Biletele pentru eveniment sunt disponibile pe Streamerse și în rețeaua iabilet.ro, iar cei care doresc să susțină trupa pot alege între trei categorii de bilete – la 35, 50 și 75 de lei – în sistem “pay what you want”.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *