Skip to content

Alexander Nanau, Anca Damian, Dana Bunescu și Domnica Cîrciumaru, invitați să devină membri ai Academiei Americane de Film

Regizorul și producătorul Alexander Nanau, regizoarea Anca Damian, editorul de montaj Dana Bunescu și directoarea de casting Domnica Cîrciumaru se află pe cea mai recentă listă a cineaștilor invitați să devină membri ai Academiei Americane de Film, ceea ce le va da implicit dreptul de a vota la Premiile Oscar.

Lista a fost publicată de Variety și mai conține 395 de nume din întreaga lume. 89 sunt foşti nominalizaţi la Premiile Oscar, dintre care 25 sunt câştigătorii unui Oscar.

Alexander Nanau a devenit anul acesta primul român care a obținut nu doar prima, ci două nominalizări la Oscar pentru filmul documentar Colectiv.

În 2020, trei cineaste române au mai devenit membre ale Academiei Americane de film: producătoarea Monica Lăzurean Gorgan, producătoarea Bianca Oana și Mihaela Orzea, supervizoarea departamentului de efecte speciale la filmul “Hugo”, care a câștigat Oscarul pentru efecte speciale.

Calea românilor către Academia Americană de Film a fost deschisă de regizorul Cristian Mungiu, care a devenit în 2016 primul român membru al Academiei.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *