Albumul „Toy” al lui David Bowie va fi lansat oficial pe 7 ianuarie 2022

Albumul „Toy” al lui David Bowie va fi lansat oficial pe 7 ianuarie 2022, cu o zi înainte de data care ar fi trebuit să marcheze a 75-a aniversare a artistului. Evenimentul face parte dintr-o serie de reeditări post-mortem ale pieselor artistului.

Albumul, pe care David Bowie și trupa lui planificaseră să îl lanseze în 2001, conține cântece noi și versiuni noi ale unor cântece mai puțin cunoscute din perioada 1964-1971, printre care și single-ul de debut „Liza Jane”. O versiune a albumului a apărut accidental în spațiul public în 2011, după ce un bărbat din Australia a vândut o copie a albumului pe eBay, care a fost ulterior încărcată pe site-uri de distribuire de fișiere, potrivit The Guardian.

„Toy” a fost înregistrat în Manhattan în 2000. Ideea albumului a apărut în 1999, după ce Bowie a interpretat „Can’t Help Thinking About Me” pentru prima dată după 30 de ani, pentru un episod din seria „Storytellers”, produs de VH1. Co-producătorul „Toy”, Mark Plati, spune că David Bowie și membrii trupei sale nu și-au dorit să insiste asupra perfecționării albumului, ci și-au dorit să lucreze rapid și să facă o lansare surpriză.

„Piesele sunt atât de vii și pline de culoare, încât sar din boxe. Este greu de crezut că au fost scrise cu atât de mult timp în urmă.”, spunea David Bowie în 2001, potrivit sursei citate anterior.

Lansarea albumului a fost amânată și, în cele din urmă, împiedicată, a mărturisit artistul în același an.

O versiune de radio a piesei „You’ve Got A Habit Of Leaving”, de pe albumul „Toy”, a fost publicată pe 29 septembrie pe pagina oficială de YouTube a lui David Bowie.

Warner Music se va ocupa de relansarea pieselor artistului, ca parte a unui acord de licențiere pentru lucrările produse pe durata întregii cariere.

David Bowie a murit pe 10 ianuarie 2016, la scurt timp după ce a împlinit 69 de ani.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *