Skip to content
afcn

AFCN acordă 15 milioane de lei pentru proiecte culturale

Ministerul Culturii a anunțat azi că Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) va aloca 15 milioane de lei pentru finanțarea proiectelor și programelor culturale în sesiunea II/2021.

Din această sumă, 13 milioane de lei sunt pentru finanțarea proiectelor organizate până la 15 noiembrie 2021 și 2 milioane de lei pentru programele multianuale derulate în perioada iulie 2021 – 15 iunie 2023

O sesiune de finanțare a AFCN era așteptată în sectorul cultural, dar nu era cunoscut bugetul ei. Perioada de înscriere a proiectelor culturale pe platforma online a demarat la 1 martie și se va finaliza pe 30 aprilie 2021.

Proiectele culturale pot fi încadrate în 11 arii tematice: 

 1. Arte vizuale
 2. Teatru
 3. Muzică
 4. Dans
 5. Artă digitală și noile medii
 6. Educație prin cultură
 7. Intervenție culturală
 8. Patrimoniu cultural material
 9. Patrimoniu cultural imaterial
 10. Promovarea culturii scrise
 11. Proiecte cu caracter repetitiv

Acestora li se adaugă programele multianuale, definite separat. Începând cu această sesiune, un operator cultural nu poate înscrie în concurs mai mult de două oferte culturale pe sesiune, dintre care poate propune un singur program multianual.

„Finanțarea proiectelor culturale prin AFCN reprezintă un gest de continuitate pentru cultură. Este unul dintre cele mai longevive programe ale Ministerului Culturii și sunt convins că așteptăm cu toții rezultatul selecției proiectelor. Felicit echipele Ministerului și AFCN-ului deoarece au lucrat eficient și la doar câteva zile de la primirea filei de buget au demarat procedurile”, a declarat ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu.

Toate informațiile referitoare la priorități, plafoane de finanțare și calendarul de derulare a sesiunii II/2021 sunt disponibile online, pe pagina www.afcn.ro. Totodată, a fost lansată invitația de înscriere a candidaturii în aplicația online a celor interesați să se implice ca evaluatori, înscrierea făcându-se tot până la 30 aprilie 2021, ora 17:00.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *