afcn

AFCN a lansat sesiunea de finanțare pentru cultura scrisă

Administrația Fondului Cultural Național a deschis ieri cea de-a III-a sesiune anuală de finanțare dedicată proiectelor editoriale. Bugetul sesiunii III/2022, alocat prin subvenție de la Ministerul Culturii, este de 1.300.000 de lei, cu o creștere de 500.000 de lei a bugetului alocat culturii scrise.

Proiectele pot fi propuse de către edituri şi redacții de publicații culturale, persoane juridice de drept privat care, potrivit actelor constitutive, desfăşoară activități editoriale și/sau persoane juridice de drept public, până la data de 31 mai. La această sesiune nu pot aplica, însă, revistele culturale online, ci doar cele tipărite.

„ Am analizat împreună cu colegii din Consiliu evoluția recentă a costurilor și s-a decis pentru această sesiune o creștere cu 20% a plafoanelor de finanțare pentru fiecare secțiune”, a precizat Aura Corbeanu, președinta consiliului AFCN.

Consiliul AFCN a stabilit trei secțiuni în cadrul cărora se pot propune proiecte: 
– Carte (inclusiv ediții critice),
– Reviste și publicații culturale,
– Ediții de poezie.
Au fost definite priorități specifice disjunctive, fiind suficientă adresarea unei singure priorități pentru a putea obține punctajul maxim.

Criteriile de eligibilitate au rămas aceleași: contribuția de 10% și tirajul minim obligatoriu. De asemenea, titlurile editate sau reeditate în ultimii 15 ani nu sunt admise pentru finanțare. 

Tot pe 2 mai s-a deschis și aplicația de depunere a candidaturilor pentru comisiile de evaluare. Candidatura se depune individual, prin completarea unui profil personal în aplicația online, accesibilă la www.afcn-experti.ro, urmată de selectarea butonului de înscriere la sesiunea curentă și selectarea a maximum două arii tematice de expertiză.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *