Actrița Charlotte Rampling vine la Festivalul de Teatru de la Sibiu

foto: Peter Lindbergh

Actrița britanică Charlotte Rampling va fi prezentă la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu cu o premieră mondială pe scena Teatrului ,,Radu Stanca”.

Alături de violoncelista Sonia Wieder-Atherton, Charlotte Rampling va fi parte din spectacolul ,,Le Main du Temps/ Shakespeare – Bach”. Reprezentația va avea loc joi, 26 august, de la ora 19.00.

Este un spectacol conceput din celebrele sonete shakespeariene interpretate de Charlotte Rampling, acompaniată la violoncel de Sonia Wieder-Atherton, pe muzica lui Johann Sebastian Bach.

Charlotte Rampling este una dintre cele mai cunoscute și apreciate actrițe de film și teatru la nivel internațional. A debutat în anul 1963 în filmul ,,The Knack …and How to Get It”, regia Richard Lester.

În 2000 a primit Premiul César, apoi a fost numită Officer of the Order of the British Empire. În același timp, a fost considerată muza regizorului francez Francois Ozon, alături de care a realizat ,,Sous le sable” (2000) și ,,Swimming Pool” (2003).

A jucat în peste 60 de filme, printre care ,,45 Years”, regizor Andrew Haigh, în urma căruia a fost nominalizată la Premiile Oscar în 2016 și pentru care a câștigat Premiul pentru cea mai bună actriță oferit de Academia Europeană de Film.

Charlotte mai este cunoscută și pentru rolurile din ,,Melancholia” (2011), regia Lars von Trier, ,,Hannah” (2017), regia Andrea Pallaoro.

Anul acesta va primi o stea pe Aleea Celebrităților din Sibiu în cadrul ceremoniei de vineri, 27 august, ora 18.00. Alături de Charlotte Rampling, printre invitații speciali vor fi prezenți și Denis O’Hare, Jan Lauwers, Israel Galvan, Akram Khan, Helmut Stürmer și Yoshi Oida.

Charlotte Rampling a fost și un cunoscut model, fiind considerată una dintre marile frumuseți ale anilor ’60.

Charlotte Rampling în anii ’60/ foto: Amazon

Biletele sunt disponibile pe site-ul www.sibfest.ro pentru toate spectacolele indoor și online din cadrul FITS 2021, care se va desfășura în perioada 20-29 august 2021, cu tema „Construim speranța împreună / Building hope together”.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *