Actrița Alina Șerban este nominalizată la Premiile Academiei Germane de Film

Actrița Alina Șerban a primit o nominalizare la premiul pentru “Cea mai bună actriță” în cadrul Premiilor Academiei Germane de Film, pentru rolul său din filmul Gipsy Queen, regizat de Hüseyin Tabak (Austria-Germania 2019).

Ceremonia de decernare a premiilor va fi transmisă online pe 24 aprilie, iar la aceeași categorie mai sunt nominalizate două actrițe.

În Gipsy Queen, Alina Șerban interpretează rolul lui Ali, o mamă singură de etnie romă, care trebuie să aibă grijă de copiii săi. Pentru a-și putea întreține familia, aceasta se apucă de box, alături de antrenorul și patronul unui club de box.

Și în viața reală povestea Alinei Șerban este impresionantă.

La 32 de ani, Alina Șerban este, în prezent, una dintre cele mai căutate actriţe române la nivel internaţional. În spatele carierei sale de succes, stă o poveste de viaţă pe care o trăiesc mii de copii din România. A cunoscut viaţa într-o sărăcie lucie şi a reuşit să supravieţuiască datorită educaţiei şi a şanselor pe care i le-a dat soarta. A ajuns să studieze teatrul la una dintre cele mai prestigioase academii din lume, la Londra, unde a primit premiul de cea mai bună studentă din Marea Britanie, în timp ce lucra la un restaurant turcesc.

În 2018, Alina a debutat ca actriţă în rol principal în lungmetrajul “Seule a mon mariage” (Singură la nunta mea), care a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Cannes.

Într-un interviu realizat de Alexandra Tănăsescu pentru Edupedu.ro, Alina Șerban a povestit cum a fost copilăria sa și cât de mult a contat educația în evoluția sa.

“Cred că cel mai greu a fost atunci când cea mai importantă persoană din viața mea nu a mai fost lângă mine. Când mama mea a fost închisă, acea perioadă s-a suprapus, pe la vârsta de 19 ani, cu situația când a murit și tata. Am rămas singură la o vârstă fragedă.”

Alina Șerban, actriță

Citiți aici interviul integral cu Alina Șerban.

Trailerul filmului Gipsy Queen

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *