Skip to content

Actorul Matthew Perry, cunoscut pentru rolul Chandler din serialul “Friends”, a fost găsit mort la 54 de ani

foto:REUTERS/Phil McCarten

Matthew Perry, actorul americano-australian, a murit la vârsta de 54 de ani. Poliția din Los Angeles a făcut anunțul după ce acesta a fost găsit decedat în locuința sa. Momentan nu este cunoscută cauza decesului.

Potrivit autobiografiei sale, Perry, cunoscut pentru rolul Chandler din serialul “Friends”, s-a confruntat cu dependența de droguri și alcool. Cartea este tradusă și publicată în limba română la Editura Nemira, cu titlul “Friends, iubiri și marele lucru teribil.”

„Un memoir autentic, scris cu un curaj uimitor. Matthew Perry ne deschide larg ușile vieții lui, vorbind onest despre dependență, boală și singurătatea lui paralizantă. Această carte este însă plină de speranță. Dacă vreți să aflați cine este Matthew Perry, stați departe de zvonuri și citiți acest memoir.”, scria despre carte Marta Kauffman, cocreator al serialului Friends

„Bună, mă numesc Matthew, deși e posibil să mă știi după alt nume. Prietenii îmi spun Matty. Și ar cam trebui să fiu mort.” – începea actorul relatarea din carte, de la ambiția din copilărie de a deveni faimos și ajungând până la dependență și recuperare.

“Înainte de vizitele frecvente la spital și perioadele petrecute la dezintoxicare, a existat Matthew, copilul de cinci ani, care călătorea de la Montreal la Los Angeles, vizitându-și părinții divorțați. În acest memoir, facem cunoștință și cu Matthew, adolescentul de paisprezece ani, care a fost vedetă națională a tenisului canadian, dar și cu Matthew, tânărul de douăzeci și patru de ani, care a pus mâna pe un rol foarte râvnit de mulți actori, în episodul-pilot din serialul despre care vorbea toată lumea și care, la vremea respectivă, se numea Friends Like Us, și multe altele.

Distribuția serialului Friends/ foto: NBCU Photo Bank/NBCUniversal via Getty Images

Într-o relatare extraordinară, pe care numai el o putea face în stilul său sincer, hilar și extrem de familiar, Matthew Perry dezvăluie mai multe despre familia destrămată, care l-a crescut (și, de asemenea, care l-a și lăsat să se descurce singur), despre dorința de validare, care l-a condus spre faimă, dar și despre golul interior, care nu a putut fi umplut nici măcar de cele mai mari visuri devenite realitate.” – sursa: nemira.ro


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *