Skip to content

Accesul la Untold se va face doar cu Certificatul Digital COVID-19 sau cu testare rapidă

foto: arhiva Untold

În cele 4 zile de Untold, participanții trebuie să prezinte actul de identitate și Certificatul Digital EU COVID-19 (Green Pass), care să conțină:
• fie dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la
finalizarea schemei complete de vaccinare cu un vaccin autorizat în România;
• fie dovada că se află în perioada cuprinsă între a 15-a și 180-a zi ulterioară confirmării
infectării cu virusul SARS-CoV-2;
• fie dovada rezultatului negativ al unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore. 

Certificatul Digital EU COVID-19 poate fi descărcat de pe pagina:  https://certificat- covid.gov.ro./guides. 

Cei care se testează (antigen rapid) în centrele sau clinicile furnizorilor medicali autorizați ai festivalului UNTOLD primesc automat după testare brățara care atestă veridicitatea testului și rezultatul negativ.

Aceștia nu trebuie să mai prezinte Certificatul Digital EU COVID-19 la intrarea în festival, dar trebuie să aibă la ei dovada rezultatului negativ al testului, în format fizic sau electronic, și actul de identitate pe toată durata evenimentului. Centrele și clinicile furnizorilor medicali autorizați vor fi disponibile în perioada următoare pe untold.com. 

Untold este primul eveniment din România la care se intră exclusiv cu Certificatul Digital EU COVID-19 (Green Pass) sau cu testare rapidă antigen.
Certificatul verde electronic este un document agreat la nivel european, generat printr-un sistem informatic care atestă că deținătorul a fost vaccinat împotriva COVID-19, a primit un rezultat negativ la testul de depistare a infecției cu virusul SARS-CoV-2 sau s-a vindecat de COVID-19. 


Minorii cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani trebuie să prezinte rezultatul unui test negativ (antigen rapid sau RT-PCR) sau dovada trecerii prin boală, precum și certificatul de naștere. Cei care au între 12 și 14 ani trebuie să prezinte dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau rezultatul negativ al unui test (antigen rapid sau RT-PCR) și certificatul de naștere.

Participanții care au între 14 și 18 ani pot intra la festival cu dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau rezultatul negativ al unui test (antigen rapid sau RT-PCR) și cartea de identitate.

Toți fanii vor fi termoscanați la intrarea în festival și pe toată durata evenimentului trebuie să poarte mască și să dețină un act de identitate și Certificatul Digital EU COVID-19 sau dovada rezultatului negativ al unui test antigen rapid.

Autoritățile și organizatorii pot oricând, în cele 4 zile de festival, să solicite și să verifice autenticitatea acestor documente.  Participanții care prezintă documente false, fie că este vorba de adeverințe false de vaccinare, de trecere prin boală, dovezi care să ateste rezultatul testului sau Certificate Digitale EU COVID-19, constituie fapte de infracțiune, care pot fi pedepsite cu până la 3 ani de închisoare, pentru fals și uz de fals, conform Codului Penal.

Untold va avea loc între 9 și 12 septembrie la Cluj-Napoca.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *