Skip to content

A început Târgul de Carte Gaudeamus. Vedeți care sunt cele mai așteptate lansări

După ce doi ani la rând evenimentul a fost amânat din cauza pandemiei, Gaudeamus a revenit azi la Romexpo, unde așteaptă iubitorii de lectură până duminică seară, la Pavilionul B2, cel mai modern spațiu al complexului expozițional.

Târgul va fi deschis în fiecare zi, între orele 10.00 și 20.00, iar la această ediție, un aspect inedit este că a fost eliminată taxa de intrare, iar accesul este liber tuturor.

Anul acesta, aproximativ 200 de participanți expun la Gaudeamus și organizează peste 600 de evenimente editoriale – lansări de carte, dezbateri, sesiuni de autografe, conferințe.

În premieră, în incinta târgului au fost amenajate două spații dedicate activităților interactive pentru copii, alături de Opera Comică pentru Copii și Asociația Versus.

Concursul Național de Lectură Mircea Nedelciu, adresat liceenilor, care va reuni concurenți din
întreaga țară, se va desfășura în acest an într-o formulă inedită, pe bază de eseuri transmise în format
video; tema concursului este „Centenar Marin Preda. 100 de ani de la naștere.”

Editura Humanitas aduce anul acesta în prim-plan cel mai recent roman al lui Mircea Cărtărescu – Theodoros, lansat în luna noiembrie și aflat pe primul loc în topul vânzărilor editurii luna trecută.

În centrul atenției se află și lansarea volumului “Podul Diavolului”, de Radu Paraschivescu sau “Invizibilii”, de Ioana Pârvulescu.

Toate cărțile Humanitas vor avea o reducere de preț de 10%, cărțile pentru copii vor putea fi cumpărate cu 15% reducere, iar pentru cele peste 150 de titluri publicate în ediții de colecție vor avea prețuri speciale. Programul complet AICI.

Humanitas Fiction lansează la târg “Anihilare”, de Michel Houellebecq sau „Cetatea cucului din nori“, de Anthony Doerr, deja bestselleruri la nivel internațional. Programul complet AICI.

Polirom lansează “Panorama postcomunismului în România”, de Liliana Corobca și “Putin. Obsesia imperiului”, de Armand Goșu. De asemenea, reunește volumele publicate de scriitoarea Gabriela Adameșteanu, care va veni în fața publicului sâmbătă, de la ora 15.00. Programul complet al editurii poate fi văzut AICI.

Editura All prezintă două albume de mitologie ca principale noutăți – Mitologie. Povești nemuritoare despre zei și eroi, un volum despre vechile mituri ale Europei, repovestite de Edith Hamilton și Mitologia clasică de la A la Z – o lucrare de popularizare a culturii antice.

Curtea Veche lansează duminică, de la 13.30 volumul Dan Perjovschi. The Horizontal Newspaper. A School of Text and Image, de Gloria Luca & Dan Perjovschi, eveniment la care va participa și artistul.

Un alt eveniment mult așteptat la această editură este lansarea volumelor „Țup și Influențerii Binelui” și „Învățătorii de Grijă. Rocky”, semnate de autorul de literatură pentru copii – Alex Donovici.

Câștigătoarea Premiului Nobel pentru Literatură 2023, scriitoarea franceză Annie Ernaux, poate fi citită în limba română la Editura Pandora M, care lansează volumul ce cuprinde două romane – Pasiune simplă și Confesiunea adolescentei.

Programul complet al târgului poate fi găsit AICI.Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *