A început târgul de carte Gaudeamus 2019

Gaudeamus are loc de miercuri, 20 noiembrie 2019, până duminică, 24 noiembrie, la Romexpo. Participă peste 250 de expozanți și sunt programate aproape 900 de evenimente.

Ediția de anul acesta este dedicată împlinirii a 30 de ani de la Revoluție, iar președinți de onoare ai târgului au fost desemnați scriitorul Mircea Dinescu și actorul/directorul Teatrului Național București, Ion Caramitru.

Editurile Humanitas şi Humanitas Fiction vor expune 1.100 de titluri, 80 de cărţi-eveniment, și vor avea 31 de lansări.

La invitaţia Editurii Humanitas, jurnalistul şi scriitorul francez Thierry Wolton va fi prezent la Gaudeamus, pentru lansarea volumului “Negaţionismul de stânga” şi a celui de-al doilea volum al trilogiei “O istorie mondială a comunismului”.

La evenimentele Humanitas sunt așteptați să vorbească: Gabriel Liiceanu, Lucian Boia, Radu Paraschivescu, Horia-Roman Patapievici, Cătălin Dorian Florescu, Ioana Pârvulescu, Mircea Cărtărescu, Matei Vişniec, Ioan Stanomir, Radu Vancu, Vlad Zografi sau Denisa Comanescu.

De asemenea, va avea loc lansarea celui de-al doilea volum semnat de jurnaliștii emisiunii România, te iubescNe facem bine.

Curtea Veche Publishing aşteaptă vizitatorii cu reduceri de 25%, multe titluri noi şi întâlniri cu Adrian Cioroianu, Traian Berbeceanu, Marian Godină, Trupa VUNK, Joseph Hadad, Diana Bulimar, Elena Butuc (LaLena.ro), Cristina şi Alex Donovici (Poveştile Cristinei).

Editura Polirom expune 1.500 de titluri, toate aflate la reducere: 30% Colecţia Junior, 20% titlurile apărute înainte de 2019, 10% Colecţia Top10+, 10% titlurile publicate în 2019.

De asemenea, vor avea loc evenimente dedicate celor mai recente apariţii Polirom – în colecţiile “Plural”, “Historia”, “Seria de autor Andrei Oişteanu”, “Seria de autor Gheorghe Crăciun”, “Fiction LTD”, “Ego.Proză”, “Ego-grafii”, “Biografii romanţate”, “Biblioteca Polirom”, “Junior”.

Editura Litera va prezenta noutăţi din cele mai diverse domenii de interes, cu cărţi-eveniment, lansări şi sesiuni de autografe, cu reduceri şi concursuri cu premii.

Printre noutăţi se numără titluri din colecţia “Clasici Contemporani Litera” precum “Schiţă”, primul volum din trilogia semnată de Rachel Cusk, scriitoarea contemporană aflată pe lista celor mai buni tineri romancieri, “Babilon” de Yasmina Reza, roman finalist la Premiul Goncourt şi câştigător al Premiului Renaudot, “Glasul de taină”, de Geraldine Brooks, câştigătoare a Premiului Pulitzer, dar şi cărţi în curs de ecranizare şi thrillere ce se regăsesc în super-colecţia “Buzz Books”.

Pentru copii, Editura Litera propune una dintre cele mai frumoase cărţi ilustrate de iarnă – “Zăpada”, de Walter de la Mare.

Grupul Editorial ART aduce la Gaudeamus 1.200 de titluri, dintre care mai bine de 100 de noutăţi publicate la Editurile Vlad şi Cartea cu Genius, Arthur, Youngart, Grafic, ART şi Paladin.

Programul de vizitare a târgului este zilnic între orele 10,00 şi 20,00, la Pavilionul B, de data aceasta, nu la Pavilionul Central Romexpo.

Accesul publicului în incintă se va face pe baza biletelor, în valoare de 5 lei, şi a abonamentelor de intrare, în valoare de 10 lei, valabile pentru toată perioada, care vor constitui totodată şi suportul pentru Tombola Gaudeamus. Ca şi la ediţiile precedente, vor beneficia de acces gratuit preşcolarii, elevii, studenţii, cadrele didactice, alţi profesionişti din domeniile editorial-educaţional, jurnaliştii, pensionarii, persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora.

sursa: Agerpres


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *