Skip to content

A apărut primul trailer al filmului “The Tragedy of Macbeth”, regizat de Joel Coen

  • by

foto: A24

Primul trailer al unuia dintre cele mai așteptate filme ale anului 2021, The Tragedy of Macbeth, regizat de Joel Coen are deja aproape jumătate de milion de vizualizări pe YouTube, după doar o zi de la publicare.

Filmul îi are în roluri principale pe Denzel Washington (Lord Macbeth) și Frances McDormand (Lady Macbeth), ambii premiați cu Oscar. Și este primul proiect cinematografic al lui Joel Coen, fără fratele său, Ethan Coen.

The Tragedy of Macbeth este inspirat din tragedia scrisă de William Shakespeare, Macbeth. Un general scoțian de armată primește într-o zi, de la trei vrăjitoare, profeția că va deveni Regele Scoției. Macbeth devine obsedat de acest gând și ajunge să îl omoare pe adevăratul rege al Scoției, Duncan, pentru a ocupa tronul.

Așteptările cinefililor și ale criticilor sunt ridicate, frații Coen fiind unii dintre cei mai apreciați regizori americani. Filmul lor Barton Fink a fost în 1991 primul din istoria Festivalului de la Cannes care a câștigat premiul pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor și cel mai bun actor.

Apoi, frații Coen au câștigat admirația Academiei Americane de Film cu Fargo, film nominalizat la 7 Premii Oscar și câștigător a două Oscaruri.

Ethan și Joel Coen la Premiile Oscar 1997/ foto:Paul Smith/Featureflash

Iar în 2007 au plecat de la Premiile Oscar cu 4 trofee pentru celebrul film No Country for Old Men.

The Tragedy of Macbeth ar putea însemna o nouă șansă la Oscaruri și pentru cei doi protagoniști deja consacrați. Actrița Frances McDormand, soția lui Joel Coen, are deja 4 premii pentru interpretare (unul pentru filmul Fargo) iar Denzel Washington are două statuete.

Premiera mondială în cinematografe va avea loc chiar în ziua de Crăciun, pe 25 decembrie. Iar din 14 ianuarie, filmul va fi disponibile pe Apple Tv+.

Aflați mai multe pe The Movie Place.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *