Skip to content

5 balerini ucraineni refugiați în România vor fi integrați în programele de studiu ale Operei Naționale București

5 balerini ucraineni, trei bărbați și două femei, cu vârste între 20-25 de ani, vor fi primiți gratuit la programele de studiu ale Operei Naționale București, conform unui comunicat transmis de instituția de cultură.

Azi, de la ora 15.00, ei se vor întâlni cu ministrul Culturii Lucian Romașcanu. Conform ONB, balerinii au contactat instituția pe email și au cerut sprijin.

Momentan, ei vor participa la cursurile de studiu alături de maeștrii ONB, dar este luată în calcul și posibilitatea oferirii unor audiții, în urma cărora ar putea fi angajați. Mai multe informații în acest sens vor fi transmise în viitor.

ONB face apel la celelalte teatre din România să preia acest exemplu și să integreze artiștii nevoiți să fugă din calea războiului.

Un balerin ucrainean s-a alăturat armatei

Pe de altă parte, povestea unui balerin ucrainean a devenit cunoscută zilele acestea, după ce pe internet a apărut o fotografie cu el îmbrăcat în haine militare. Publicația The Telegraph a scris că balerinul Oleksiy Potyomkin s-a alăturat armatei ucrainene, în lupta cu atacatorii ruși.

Postare The Telegraph pe pagina oficială de Instagram

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *