Skip to content

49 de muzee și obiective culturale din sate românești pot fi vizitate prin tururi virtuale

foto: Cosmin Murărașu

Platforma online Muzee de la Sat a realizat, din decembrie 2021 până în prezent, 47 de tururi virtuale ale unor muzee și obiective culturale din sate românești din zona Moldovei și a Munteniei.

Muzeul Etnografic Pietroșița, județul Dâmbovița – foto: Cosmin Murărașu

Printre muzeele disponibile pe platformă se numără Muzeul Memorial Alexandru Ioan Cuza de la Ruginoasa, Muzeul de la Cucuteni, Muzeul Sării din Bucovina, Muzeul Colectivizării sau Casa Memorială George Enescu din Liveni.

Pe lângă tururile virtuale, utilizatorii pot găsi pe platformă fotografii din muzee și informații utile precum adrese, tarfie, program.

Platforma Muzee de la sat a apărut la inițiativa unor tineri din Botoșani și Iași, al căror proiect a câștigat, prin concurs, co-finanțare din partea Administrației Fondului Cultural Național (AFCN). Prin intermediul acestuia, 29 de muzee din zona rurală a regiunii Moldova beneficiază de o îmbunătățire a imaginii lor în mediul online.

Casa Memorială „Ionel Perlea, judetul-Ialomița – foto: Ionuț Teoderascu


Într-o inițiativă asemănătoare, Rețeaua Națională a Muzeelor din România, organizatorul Nopții Muzeelor în România, a anunțat azi un nou proiect – ”Noaptea Muzeelor la Sate” sau ”Nocturna Rurală”. Prima ediție va avea loc în 2023.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *