23 de ani de la lansarea albumului Notorious B.I.G. – Life After Death

Primul album al lui Notoroius B.I.G., Ready to Die (1994), a reîmprospătat rap-ul american, mai exact, rap-ul New Yorkez. A fost o revoluție în sound, în flow, în tematică, pe care hip- hop-ul a primit-o cu brațele deschise și de care a profitat infinit.

Albumul respectiv e povestit ca parcursul unei vieți – începe cu nașterea și se încheie cu moartea, pe melodia Suicidal Thoughts.

Albumul Life After Death reia povestea de unde a rămas, într-un fel amintind de un serial TV – “Previously on Ready to Die”.

Life After Death continuă cu aproape două ore de muzică împărțită în 24 de piese. Contextul morții artistului face ca albumul să reprezinte mai mult decât suma părților lui (cele 24 de piese), ajungând să vândă peste 10 milioane de unități, fiind unul din cele mai vândute albume rap din toate timpurile.

Importanța albumului se vede, în schimb, în imitatori. Sună peiorativ, dar e real.

Jay-Z ar fi rămas fără albumul Life After Death, un imitator al lui Big Daddy Kane, Nas nu ar fi înțeles importanța poveștilor în melodiile sale, J-Cole, Kendrick Lamar, Drake, Kanye West probabil ar fi sunat complet altfel dacă nu ar fi existat moștenirea lăsată de Biggie cu albumul său lansat postum, Life After Death.

O mențiune importantă pentru fani: Pe album găsim piesa Ten Crack Commandments, fără de care piesa Methadon 3000Decalog, nu ar fi existat.

Notorious B.I.G. a murit pe 9 martie 1997, la doar 2 săptămâni înainte de lansarea albumului Life After Death. Nu a reușit să se bucure de succesul albumlui și, din păcate, nici să continue să facă muzică.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *