Skip to content

19.000 de oameni au participat la cele 4 zile de Jazz in The Park, la Cluj

  • by

Ediția din acest an a festivalului Jazz in the Park s-a încheiat ieri seară, după patru zile de concerte. Conform organizatorilor, 19.000 de persoane au participat la ediția de pandemie a festivalului.

Desfășurat între 2-5 septembrie, evenimentul a adus la Cluj-Napoca 170 de artiști din 37 de trupe de pe trei continente: Europa, Africa și America. Recordul de audiență a fost înregistrat de concertul artistei africane Fatoumata Diawara, care sâmbătă, 4 septembrie, a adunat în fața scenei din Parcul Național Etnografic ’’Romulus Vuia’’ mai bine de 3.400 de persoane.

’’Ediția din acest an a fost probabil cea mai grea de până acum, din cauza presiunii psihologice pe care am avut-o dat fiind situația în care ne aflăm. Însă, trăind acest festival, ne-am dat seama, atât eu, cât și colegii mei, că asta ne e menirea și că viața trebuie să meargă înainte. A fost o victorie de moral pentru noi.

Am avut niște artiști minunați și un public înțelegător. De reținut este și faptul că nu am forțat nota cu nimic în acest an. Miza noastră nu a fost să avem cât de multă lume se poate, ci mai degrabă să facem un festival pe care să-l putem controla cu ușurință, iar participanții să se simtă în siguranță și confortabil.

Simt că ne-am regăsit curajul de odinioară și deja începem să ne gândim la anul viitor, în care sperăm să avem mai multă claritate și stabilitate cu privire la ce se poate face și la ce nu’’, a spus Alin Vaida, directorul festivalului Jazz in the Park. 

Organizat până acum în Parcul Central din Cluj-Napoca, festivalul a fost mutat anul acesta în alte trei zone ale orașului – Parcul Național Etnografic ’’Romulus Vuia’’, Iulius Parc și Campusul USAMV, pentru a se putea respecta condițiile impuse de autorități pe timp de pandemie.

Accesul în cele trei spații de festival a respectat regulile impuse de autorități și a fost permis doar celor care prezentau una dintre următoarele dovezi: certificat de vaccinare, test negativ antigen (nu mai vechi de 48 ore), test PCR Real Time (nu mai vechi de 72 de ore) sau adeverința că au trecut prin boală, emisă cu 15-180 de zile înainte. 230 de persoane s-au testat în cele trei puncte de testare deschise la intrarea în fiecare zonă a festivalului – Iulius Parc, Campusul USAMV și Parcul Etnografic. Nicio persoană nu a fost depistată pozitiv.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *