10 laude aduse lui Nick Mason de ziua lui

Photo credit: Bex Wade

Pentru cei mai mulți dintre noi, Nick Mason e tobarul de la Pink Floyd. Performanțele de acolo sunt deja în istorie. Nu o sa intrăm în detalii.

Sunt mulți tobari în lume. Urmează o listă cu ce îl face pe Nick Mason special, atât de special încât să îi dedicăm un articol astăzi, 27 ianuarie, de ziua lui de naștere.

1. Nick Mason e membru fondator Pink Floyd. Peste 250 de milioane albume. Și el e singurul care și-a luat (și încă își ia) bani de pe fiecare album vândut fiindcă:

2. Nick Mason e singurul membru al trupei Pink Floyd care nu a părăsit vreodată trupa. Toți ceilalți au avut perioade de răzvrătire sau rătăcire din diferite cauze. El nu.

3. Nick Mason a concurat la cursa de 24h de la Le Mans de 5 ori. În ’79, ’80, ’82, ’83 și ’84.

4. Nick Mason are una din cele mai impresionante colecții de mașini. Una dintre mașini, Ferrari 250 GTO, a cumpărat-o în 1977 cu bani primiți din vânzările albumului “The Dark Side of the Moon”. A plătit 37.000 de lire atunci și a crezut că e o risipă de bani. Acum, mașina valorează peste 30 de milioane de lire.

5. Nick Mason a condus, alături de colegul lui de trupă de atunci, David Gilmour, primele două Ferrari F40 care au ieșit pe porțile fabricii din Maranello.

6. Nick Mason pilotează propriile elicoptere și avioane. Legal, cu brevet.

7. Nick Mason a fost numit Comandant al Ordinului Imperial Britanic în 2019. Și a primit titlul onorific de Doctor în Litere de la Universitatea Westminster, pe care a absolvit-o. Așa că e Dr. Nick Mason.

8. Nick Mason a scris 4 cărți. Una dintre ele e biografia Pink Floyd, “Inside Out: A Personal History of Pink Floyd”.

9. Nick Mason e în turneu la 76 de ani cu trupa lui “Nick Mason’s Saurcelful of Secrets“. Ce site psihedelic!

10. Atunci când a fost întrebat ce părere are despre albumul “The Dark Side of the Moon”, Nick Mason a răspuns “Well, I think the drumming is excelent!”

E aproape o certitudine că Nick Mason nu o sa citească articolul acesta. Și chiar dacă, ipotetic, ar ajunge la el, sigur nu citește în română. Ar fi prea de tot!


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *