Skip to content

10 ani de Romanian Design Week. Evenimentul se desfășoară între 13 – 22 mai la București

Anul acesta, Romanian Design Week împlinește 10 ani de existență. Cel mai amplu festival de design din România se desfășoară în perioada 13 – 22 mai, la București.

Timp de 10 zile, pentru al treilea an consecutiv, Combinatul Fondului Plastic, spațiu ce reunește una dintre cele mai bogate comunității culturale și creative, va fi una dintre destinațiile principale ale ediției aniversare de festival #romaniandesignweek.

Tema anului ce marchează 10 ani de Romanian Design Week este #FORWARD, născută din dorința de a investiga, a testa și a proiecta scenarii pentru un viitor al comunităților creative, al inovației, al sustenabilității prin colaborare și echitabilitate, aflate în slujba dezvoltării orașelor și societăților armonioase.

Romanian Design Week/ foto: Cultura la dubă
Romanian Design Week/ foto: Cultura la dubă

Aceste elemente esențiale ale temei de anul acesta vor fi desfășurate în fața publicului printr-o serie de expoziții și evenimente co-produse cu unele dintre cele mai relevante organizații creativ-culturale de pe plan local, punând bazele unui nou început, bazat pe experiențe, procese și colaborări.

Printre cei care expun anul acesta se numără Andra Panait Atelier, Asociația Încotroceni – Oameni, Idei, Povești, Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, Black Rhino Radio, Clubul Ilustratorilor, De Ceramică Studio, Design Neaoș, Galateea Contemporary Art Gallery, Grupul de inițiativă civică Cismigiu, Meșteshukar ButiQ, MURMUR sau OAR București.

De asemenea, sunt expuse câteva lucrări ale artiștilor Sorin Ilfoveanu, Mircea Cantor sau Saddo.

Sneakers Stan Smith, Mircea Cantor/ foto: Sorin Tănase


Tot în cadrul Romanian Design Week vor fi deschise Așezămintele Brătianu, la finalul unui tur pietonal organizat de ARCEN.

Sâmbătă și duminică, 14-15/21-22 mai, de la ora 17.30, traseul pornește din fața Sălii Radio, din strada G-ral Berthelot și se încheie la Așezămintele Brătianu.

Participarea la Traseu ARCEN prin Cartierul Creativ se face pe bază de rezervare.

Așezămintele Brătianu/ foto: Alberto Groșescu

Iar la Deschis Gastrobar are loc expoziția de fotografie Self Love Club, realizată de Ioana Dodan de la The Fab Squad. Acesta reunește 200 de femei și bărbați care s-au oferit să-și expună în cadrul proiectului partea corpului de care sunt cel mai puțin mândri: cicatrici, celulită, calviție sau părți întregi ale corpului: genunchiuri, nasuri, coate sau coapse. Obiectivul proiectului este de a promova acceptarea și iubirea de sine, normalizând aparițiile neretușate și o relație cât mai echilibrată cu sinele.

Self Love Club, Ioana Dodan
Self Love Club, Ioana Dodan

Programul complet al RDW poate fi consultat AICI.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *