Skip to content

Școala Kunsthalle Bega – istoria artei, arta contemporană sau arhitectura sustenabilă, explicate pe înțelesul copiilor

Școala Kunsthalle Bega, proiect al Fundației Calina, desfășurat prin Kunsthalle Bega, organizează o serie de ateliere interactive dedicate copiilor, cu scopul de a apropia noile generații de istoria artei, arta contemporană, arhitectură sustenabilă și recuperarea meșteșugurilor prin metode de educație alternativă.

Istoria artei pentru copii (recomandat copiilor între 5 și 10 ani)

Maria Orosan-Telea, istoric de artă, lector la Facultate de Arte și Design din Timișoara, alături de Lore Ilie, masterand la Istoria și Teoria Artei, Facultatea de Arte și Design, invită copiii, cu vârsta între 5 și 10 ani, într-o primă interacțiune cu istoria artei, prin nouă povești care au ca sursă de inspirație tablouri celebre din istoria artei.

După urmărirea firului narativ, copiii descoperă date reale, precum numele artiștilor, perioadele de realizare sau curentul ilustrat, dar și caracteristicile stilistice specifice prezentate într-un mod interactiv.

La încheierea seriei de ateliere, Kunsthalle Bega va tipări o carte cu poveștile Mariei însoțite de reinterpretări vizuale realizate de copii.

Atelierele „Istoria artei pentru copii” vor fi deschise publicului, cu înscriere pe pagina de Facebook Kunsthalle Bega, pentru datele de 30 octombrie, 13 noiembrie și 27 noiembrie.

Atelier de lucru la Kunsthalle Bega

Introducere în arta contemporană (recomandat copiilor între 10 și 16 ani)

Ultimii 50 de ani ai artei contemporane sunt descifrați în cadrul atelierelor „Introducere în arta contemporană”, concepute în jurul expoziției „Cronicile viitorilor supereroi/Chronicles of the Future Superheroes”, la Kunsthalle Bega.

Cursurile încep cu o lectură interactivă, urmată de exerciții de creație privind diverse tehnici hand-made cum ar fi: desenul, colajul, sau stencilul și sunt finalizate cu o expoziție a creațiilor realizate de participanți și un fanZINE tipărit ce va conține întreg procesul acestor întâlniri. Mihai Zgondoiu, lector la Universitatea de Vest, Facultate de Arte și Design din Timișoara, și Andreea Băban, masterand la aceeași facultate, așteaptă adolescenții cu vârste cuprinse între 10 și 16 ani.

Pentru datele de 6 noiembrie și 20 noiembrie, înscrierile se pot face pe pagina de Facebook Kunsthalle Bega.

Casa, musafir în natură (recomandat copiilor între 9-12 ani, respectiv, 12-15 ani)

De-a Arhitectura extinde atelierele „Metabucătăriei” cu o serie de întâlniri pe tema „Casa, musafir în natură”.

Atelierul este format în jurul conceptului de sustenabilitate și, în mod particular, al celui de economie circulară. Explicarea termenilor se face în directă legătură cu exponatele instalației „Metabucătăria” și continuă cu prezentarea unor idei și soluții contemporane din domeniul arhitecturii și designului de obiect/materiale.

 Înscrierile vor fi deschise pe pagina de Facebook Kunsthalle Bega pentru 11 decembrie și 15 ianuarie.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *