Mircea Cartarescu

Mircea Cărtărescu: “Am predat Gender Studies și Popular Culture când aproape nimeni în România nu știa ce-nseamnă ele.”

Scriitorul român Mircea Cărtărescu condamnă modificarea Legii Educației, care interzice de acum încolo activitățile școlare privind identitatea de gen.

Acesta a transmis printr-o postare publică pe facebook că “predarea în școli și universități a acestor subiecte (de pe poziții de studiu obiectiv și nu ideologice și extremiste) este legitimă și se face în toată lumea. Cred că face bine societății românești tarate de prejudecăți, clișee și tabu-uri de toate felurile.”

Iată mesajul său integral:

“Am predat Gender Studies și Popular Culture, la SNSPA și la Universitate, în anii 90, când aproape nimeni în România nu știa ce-nseamnă ele.

Am sprijinit, de pe poziții moderate, dar cu sentimentul că fac un lucru necesar, mișcarea feministă și cea împotriva discriminării romilor.

Am pledat pentru dreptul de căsătorie civilă a persoanelor gay din România, nu ca un privilegiu, ci ca un drept al cetățenilor români.

Pot depune mărturie că predarea în școli și universități a acestor subiecte (de pe poziții de studiu obiectiv și nu ideologice și extremiste) este legitimă și se face în toată lumea.

Cred că face bine societății românești tarate de prejudecăți, clișee și tabu-uri de toate felurile. De aceea cred că legea de curând votată în Parlament care interzice discutarea și predarea acestui fel de subiecte în învățământ e greșită și trebuie abrogată.

În plus, ea reprezintă și un amestec în autonomia universitară, câștigată cu greu în ultimele decenii.” – Mircea Cărtărescu

Am predat Gender Studies și Popular Culture, la SNSPA și la Universitate, în anii 90, când aproape nimeni în România nu…

Publicată de Mircea Cartarescu pe Miercuri, 17 iunie 2020

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *