Eugen Jebeleanu

Despre teatru. Un proiect video născut în urma scandalului dintre primarul din Piatra Neamț și Teatrul Tineretului

  • by

Paula Niculescu, actriță din Piatra Neamț și masterandă la Management și Antreprenoriat Cultural, în cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj a realizat un proiect video menit să explice rolul teatrului, în urma unui scandal declanșat acum o lună în Piatra Neamț.

Regizoarea și managerul Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, Gianina Cărbunariu a povestit pentru Cultura la dubă cum o publicație locală din Piatra Neamț a lansat acuzații false legate de un spectacol al instituției, iar primarul orașului a dat crezare publicației respective, fără să vadă spectacolul și a îndemnat oamenii din oraș să îl boicoteze.

Povestea a stârnit un val de controverse și a împărțit oamenii în două tabere – artiștii, care militează pentru libertatea de exprimare și unii părinți și apărători ai Coaliției pentru Familie, care cereau interzicerea spectacolului și suspendarea managerului.

În materialul video realizat de Paula Niculescu, o serie de actori, regizori și jurnaliști comentează povestea de la Piatra Neamț și încearcă să explice pericolul din spatele ei.

Imaginea este semnată de Andrei Dăscălescu și Adi Bulboacă, iar montajul e realizat de Paula Niculescu.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *