Profesorul vasluian Alexandru Mîţă a câştigat premiul 2021 European Innovative Teaching, acordat de Comisia Europeană

Alexandru Mîţă, profesor de limba franceză la liceul Mihail Kogălniceanu din Vaslui, a câştigat premiul 2021 European Innovative Teaching, decernat de Comisia Europeană, pentru proiectul Erasmus+ „Comics in Teaching Languages / La BD en classe de langues”, care implică studiul benzilor desenate la ore de limbi străine.

Acesta este primul an în care Comisia Europeană acordă respectivul premiu.

“Acest premiu înseamnă mult pentru mine, pentru învăţământul vasluian nu înseamnă nimic, pentru că învăţământul vasluian este într-o letargie, singurul lucru care mai contează fiind schimbările în structurile de conducere ale Inspectoratului Şcolar. Din păcate, oricât de bogat în realizări adevărate este CV-ul cuiva, nimeni nu este dispus să promoveze astfel de persoane”, a declarat, pentru Agerpres, Alexandu Mîţă.

Alexandru Mîță a fost inspector şcolar şi consilier al secretarului de stat din cadrul Ministerului Educaţiei, Mihaela Popa.

Într-o postare pe facebook, acesta precizează:

“Preocupările mele pentru o adevărată educație de calitate, bazată pe seriozitate, creativitate, empatie, continuă. Chiar dacă, în lumea de azi, se pare că altele sunt criteriile care contează, uneori valoarea mai este remarcată și de la vârful piramidei. Vă mulțumesc!”


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *