Documentar 89

Premiera documentarului ”1989. Jurnalul unei Revoluții” va fi online pe 16 decembrie

foto: Vlad Lăzărescu

Teatrul Național ”I. L. Caragiale” și Cultura la dubă vă invită pe 16 decembrie 2020, la 31 de ani de la declanșarea Revoluției Române, la premiera online a documentarului ”1989. Jurnalul unei Revoluții”, în regia lui Carmen Lidia Vidu.

Filmul documentar “1989. Jurnalul unei Revoluții” va putea fi urmărit pe 16 decembrie 2020, ora 20.00, pe pagina de facebook Cultura la dubă și pe pagina TNB.

Evenimentul este un hibrid cultural adaptat vremurilor pe care le trăim. Proiectul este realizat din elemente de film, teatru, platou de televiziune, videomapping, filmare aeriană.

Pe lângă mărturiile actorilor Ion Caramitru, Oana Pellea, Daniel Badale și Florentina Țilea, proiectul propune interviuri despre Securitate, Procesul Ceaușeștilor, Revoluție, Teroriști, realizate cu Germina Nagâț, Dan Voinea, Dennis Deletant, Andrei Ursu, Lavinia Betea.

Una dintre datoriile morale ale teatrului este să ridice întrebări și să antreneze la dialog. Fiecare are o părere diferită despre cum a fost la Revoluție fie că a trăit-o fie că nu.

Cele mai multe informații pe care populația le-a asimilat și le repetă  sunt “cele oficiale” =, uneori uitându-și istoria personală. Proiectul încearcă să alăture cele două tipuri de imagini (oficiale și private) pentru a contura o imagine mai nuanțată asupra Revoluției din 1989.

“1989. Jurnalul unei Revoluții” este o producție a Teatrului Național din București care pornește de la spectacolul de teatru documentar “Jurnal de România. 1989” în regia lui Carmen Lidia Vidu, care a avut premiera la Sala Amfiteatru a Teatrului Național în iulie 2020.

Film documentar: “1989. Jurnalul Unei Revoluții”

Producție Teatrul Național “I. L. Caragiale” București

Regia: Carmen Lidia Vidu

Cu: Ion Caramitru, Oana Pellea, Daniel Badale, Florentina Țilea, Germina Nagâț, Dan Voinea, Dennis Deletant, Andrei Ursu, Lavinia Betea

Multimedia: Cristina Baciu

Foto – Video Operator Dronă: Florin Boicescu

Operator imagine: Marius Donici

Fotografie: Vlad Lăzărescu

Decembrie 2020


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *