Skip to content
Edmond Niculusca

Edmond Niculușcă a fost numit consilier personal al primarului Nicușor Dan

foto: Edmond Niculușcă/ facebook

Edmond Niculușcă, președintele ARCEN, o asociație care luptă pentru promovarea culturii în București și pentru protejarea patrimoniului, a fost ales de către primarul capitalei, Nicușor Dan, în funcția de consilier personal, aceasta fiind prima numire făcută de noul edil.

Edmond Niculușcă, în vârstă de 30 de ani, a devenit în ultimii ani o voce importantă în societatea civilă, militând în special pentru salvarea patrimoniului și pentru informarea corectă a bucureștenilor privind pericolul unui cutremur major în capitală.

Nicușor Dan și Edmond Niculușcă/ foto: Edmond Niculușcă

Asociația pe care a înființat-o pe când avea doar 18 ani, ARCEN, lucrează de câțiva ani de zile la cartografierea tuturor clădirilor istorice din capitală, în cadrul proiectului Antiseismic District, și organizează acțiuni de informare atât în licee cât și pe străzi, printre bucureșteni.

În plus, ARCEN a promovat poezia contemporană în cadrul Nocturnelor de Poezie și a îndemnat locuitorii capitalei să privească altfel orașul, la tururile pietonale organizate în București.

În anul 2016, Edmond Niculușcă a mai ocupat o funcție publică, în calitate de consilier al ministrului Culturii Vlad Alexandrescu și, ulterior, al ministrului Culturii Corina Șuteu.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *