foto: Dimitris Vetsikas/ pixabay.com
Cercetarea coregrafică ROOTS, ce își propune să exploreze tema rădăcinilor, conexiunea dintre om și natură și responsabilitatea cu care vine această legătură, a pornit înscrierile pentru prima serie de evenimente cu acces gratuit pentru studenți, care va avea loc între 15 și 30 martie.
Acestea se vor desfășura la /SAC Malmaison, AREAL – spațiul pentru dezvoltare coregrafică și la Institutul Cultural Italian și se adresează profesioniștilor și studenților de la facultățile și secțiile de arte, regie de teatru, film, coregrafie, filosofie, psihologie, cât și publicului interesat de inițiativele ce reunesc arta și știința. Detalii și programul complet se regăsesc AICI.
.
ROOTS reunește coregrafi și artiști vizuali, dar și filosofi, antropologi, psihoterapeuți, terapeuți prin artă și experți în neuroștiință într-o echipă coordonată de coregrafa și profesoara universitară Valentina De Piante. Această cercetare își propună să deschidă discuția despre legătura cu mediul înconjurător, așa cum mai există ea în zilele
noastre, despre comunitățile-organism care își susțin și sunt susținute de către indivizii-celulă, despre relații simbiotice și modul în care pot fi întrupate.
Seria de evenimente începe vineri, 15 martie, de la ora 19:00, cu conferința „Ignore not Useful Roots. Resist Meager Descriptions” susținută de doctoranda în domeniul Studiilor Culturale, Irina Bobei, la /SAC Malmaison. Accesul la eveniment este liber pentru toți cei interesați iar înscrierile se fac AICI.
Pe 17 martie, de la ora 15:00, va urma „Șezătoarea”, prima propunere performativă ROOTS, susținută de Lena Ciobanu pentru cei fascinați de modul în care lucrurile sunt interconectate între ele. Înscrierile se fac AICI, iar accesul este gratuit.
În 26 martie, de la ora 19:00, Dr. Raffaele Rufo va susține o conferință publică la Institutul Cultural Italian din București care va explora modul în care dansul, coregrafia, teatrul, performance-ul și terapia prin artă se întrepătrund cu gândirea ecologică și socio-politică. Pentru acest eveniment, înscrierile se fac AICI.
Iar în ultimul weekend al lunii, Tímea Kovács va susține un workshop public dedicat explorării prin mișcare a
fenomenului de simbioză, pe 30 martie, de la ora 18:00, la AREAL – Spațiu pentru dezvoltare coregrafică, din București.
Accesul la acest workshop este gratuit doar pentru studenți, iar pentru restul participanților este
contra cost. Înscrierile se fac AICI .